Zorgvilla kleinschalig wonen

Ook ouderen met dementie kunnen in Hoogeloon blijven wonen. Vanaf 2013 beschikken we namelijk over twee zorgvilla’s (Kleinschalig Wonen) onder één dak voor mensen met dementie. Op de mooiste plek van ons dorp: recht tegenover de kerk, waar vroeger het dorpshuis stond.

Zo thuis als mogelijk
In de villa’s wonen 15 mensen met dementie, in een huiselijke en herkenbare omgeving. De bewoners worden verzorgd door professionele zorgmedewerkers van Joris Zorg. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd het thuisgevoel te creëren. Partner, familie en vrienden van de bewoners zijn van harte welkom en worden actief betrokken bij de zorg voor en het welzijn van hun naaste.

Gezamenlijk eten is een belangrijk rustpunt voor de bewoners. Iedere middag bereiden de gastvrouwen, samen met vrijwilligers van de Zorgcoöperatie en met de bewoners, een warme maaltijd van verse ingrediënten. Verder zet een uitgebreid team van vrijwilligers uit het dorp zich in om de huiselijke sfeer en een zinvolle dag voor de bewoners vorm te geven. Ook wordt er regelmatig aangesloten bij activiteiten van het Steunpunt, zoals de Eetgroep op dinsdagmiddag, stoelengym op woensdag en de kerkdienst op donderdag.

Indeling villa’s
De zorgvilla’s zijn met elkaar verbonden via een gezamenlijke entree. Beide villa’s hebben een royale huiskamer met open keuken. Aan de achterzijde is een gemeenschappelijke tuin. De bewoners hebben ruime studio’s met een eigen badkamer. Daarnaast is er een extra badkamer met snoezelbad.

Bewoners
De zorgvilla’s zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners van Hoogeloon met de diagnose dementie en een passende indicatie. Als de bezetting niet volledig is, kunnen ouderen met mantelzorgers in Hoogeloon of ouderen uit omliggende dorpen ook gebruik maken van de zorgvilla.

Verwanten vertegenwoordiging Zorgvilla Hoogeloon
De Zorgcoöperatie, Joris Zorg en de cliëntenraad hechten aan een goede vertegenwoordiging van verwanten. Dit is in de vorm van een verwantencommissie geregeld die regelmatig met het bestuur van de Zorgcoöperatie samen zit om observaties en opmerkingen uit de zorgvilla te bespreken die dan, zo nodig, op de agenda van de Stuurgroep Zorgcoöperatie – Joris worden gezet. Ook wordt er met de verwantenvertegenwoordiging samengewerkt als er verwantenavonden worden georganiseerd. Met de verwant wordt bedoeld: De persoon die de cliënten direct vertegenwoordigt en in het belang van alle cliënten meedenkt. U kunt als verwant altijd terecht bij de commissie met vragen, observaties en opmerkingen over de zorgvilla.

Meer informatie of aanmelden
Voor meer informatie over de zorgvilla’s en de mogelijkheden voor aanmelding kunt u contact opnemen met Joris Advies, telefoonnummer (0499) 75 04 00, maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00. U kunt via dit nummer ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij zorgcentrum Sint Joris in Oirschot.

“Ons pap wordt hier echt gezien.”

Ervaring dochter van een bewoner