Zorgvilla kleinschalig wonen

Ook ouderen met dementie kunnen in Hoogeloon blijven wonen. Vanaf 2013 beschikken we namelijk over twee zorgvilla’s (Kleinschalig Wonen) onder één dak voor mensen met dementie. Op de mooiste plek van ons dorp: recht tegenover de kerk, waar vroeger het dorpshuis stond.

Zo thuis als mogelijk
In de villa’s wonen 15 mensen met dementie, in een huiselijke en herkenbare omgeving. De bewoners worden verzorgd door professionele zorgmedewerkers van Joris Zorg. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd het thuisgevoel te creëren. Partner, familie en vrienden van de bewoners zijn van harte welkom en worden actief betrokken bij de zorg voor en het welzijn van hun naaste.

Daarnaast zet een uitgebreid team van vrijwilligers uit het dorp zich in om de huiselijke sfeer en een zinvolle dag voor de bewoners vorm te geven. Ook wordt er regelmatig aangesloten bij activiteiten van het Steunpunt, zoals de Eetgroep op dinsdagmiddag, stoelengym op woensdag en de kerkdienst op donderdag.

Indeling villa’s
De zorgvilla’s zijn met elkaar verbonden via een gezamenlijke entree. Beide villa’s hebben een royale huiskamer met open keuken. De bewoners hebben ruime studio’s met een eigen badkamer. Aan de achterzijde is een gemeenschappelijke tuin. Aan straat zijde is een ruim terras, zodat de bewoners van de Zorgvilla betrokken kunnen zijn bij alles wat er in het centrum van Hoogeloon gebeurt.

Bewoners
De zorgvilla’s zijn in eerste instantie bedoeld voor inwoners van Hoogeloon met de diagnose dementie en een passende indicatie. Natuurlijk zijn ook inwoners uit omliggende dorpen met een passende indicatie welkom.

Verwanten vertegenwoordiging Zorgvilla Hoogeloon
De Zorgcoöperatie, Joris Zorg en de cliëntenraad hechten aan een goede vertegenwoordiging van verwanten. Door als Zorgcoöperatie Hoogeloon deel te nemen aan de cliëntenraad van Joris Zorg kunnen we invloed uitoefenen op de organisatie rondom de zorgvilla’s. regelmatig zijn er verwantenavonden waarop informatie wordt uitgewisseld tussen de families van de bewoners en de cliëntenraad vertegenwoordiging. Enkele zorg professionals sluiten daarbij aan.

Destijds zijn alle zorgdiensten in Hoogeloon opgezet door de Zorgcoöperatie, dus door het dorp zelf. Hierdoor is er voor de zorgdiensten waarbij Joris Zorg betrokken is een aparte stuurgroep. In deze stuurgroep is er overleg tussen enkele bestuursleden van onze organisatie en de bestuurder van Joris Zorg. Een verwant kan met vragen of opmerkingen terecht bij het bestuur van de Zorgcoöperatie

Meer informatie of aanmelden
Voor meer informatie over de zorgvilla’s en de mogelijkheden voor aanmelding kunt u contact opnemen met Joris Advies, telefoonnummer (0499) 75 04 00, maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00. U kunt via dit nummer ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek bij u thuis of bij zorgcentrum Sint Joris in Oirschot.

“Ons pap wordt hier echt gezien.”

Ervaring dochter van een bewoner